13 Kasım 2014 Perşembe

DÜNYANIN EN ŞANSLI KADINLARI..


Merhaba sevgili okurlar,

Çoğumuz Finlandiya’yı Avrupa’nın kuzeyinde, İskandinav ülkelerinden biri olarak görüyoruz, uzaktan öyle gibi gözükse de, aslında Finlandiya ile Türkiye bir anlamda kader arkadaşı.Türkiye nasıl Avrupa ile Ortadoğu arasına sıkışmışsa, Finlandiya da Rus ve İskandinav kültürlerinin arasında kalmış.
Finlandiya’nın Rusya ile 1269 km, Norveç ile 727 km, İsveç ile de 586 km ortak sınırı var. Finlandiya’nın en doğusunda bulunan Joensuu şehri ile İstanbul neredeyse aynı boylamda. Sonuç olarak, Avrupa’dan çok Orta Asya’ya yakın olan Finlandiya çoğu kişi tarafından İskandinav ülkesi olarak değil Baltık ülkesi olarak sınıflandırılıyor. Ülkenin diğer isimlerine gelince: Baltık Kızı, Bataklıklar Ülkesi, Göller Ülkesi …
Çok turistik olmadığı için Finlandiya aslında çoğu insanın pek tanımadığı bir ülke. Finlandiya deyince insanın aklına ilk soğuk geliyor, daha sonra ren geyikleri ve Noel Baba, saunalar, sarışın güzel kızlar son olarak da ,Eurovision şarkı yarışmalarında garip dille söylenen başarısız şarkılar ekleniyor akla gelenlere…
Peki ya Finliler…Bir Finli neye benzer? Finli, genelde uzun boylu, ince ve sarışın oluyor. Finlilerin inanılmaz güzel ciltleri var, şeffaf, pürüzsüz ve parlak, sanki hepsi yeni banyodan çıkmış gibiler açıkçası.Ayrıca, Finliler siyah saça çok meraklılar, bizde nasıl herkes saçını sarıya boyatıyorsa burada da herkes, erkekler dahil, siyaha boyatıyor. Bir de gençler arasında saçlarını Afrikalılar gibi ördürtüp etnik bir görüntü sergileyenlerin sayısı çok.Kıskandınız mı? Daha bitmedi.
Finlandiya’da küçük el ve ayaklı kadın bulmak oldukça  zor.Bu konuda erkekler çok şanslı, eğer beğeniyorlarsa kadın reyonlarından, ayakkabı veya kıyafet alabilirler. Vitrinlerde kadın ayakkabı modelleri 40 numara ve bu numaralar 43-44′e kadar gidiyor.
Merakla beklediğinizi ve içinizden sorduğunuzu biliyorum ‘’Ee,sağlık bunun neresinde,ne anlatıyor Elif Hanım böyle?’’ diye.Hemen başlıyorum anlatmaya o halde.Bu büyük elli, büyük ayaklı ,iri ırka ait müthiş bir spor dalı dünyanın en ilginç sporları arasında yer alıyor.’’ Eş taşıma yarışmaları ’’ nın tarihi oldukça eskiye dayanıyor.’’Eş taşıma da nedir Elif Hanım ?’’dediğinizi duyar gibiyim.Biz zaten yıllardır kendilerini ve dırdırlarını çekiyoruz,daha neyini taşıyalım demeyin,biraz örnek alın.Bakın elin Finlisi karısını aldığı gibi sırtına koşuyor,bana mısın demiyor.

Bu  yarışmada yarışmacılar çift olarak yarışıyor ve engelli bir parkuru bitiriyor.Tarihi 19.yy.a dayanan yarışma Finlandiya için resmi bir spor dalı.Bir rivayete göre yarışma, komşu köyden kız kaçırma geleneğinden ortaya çıkmış.Başka bir rivayete göre de; Risvo-Ronkainen adlı bir çete liderinin çete üyelerini seçerken zorlu bir parkuru sırtlarında ağır yüklerle adaylara taşıtmasından esinlenilmiştir.
Herkes eşini istediği gibi taşıyabilir ama bazı teknikler işi kolaylaştırmaktadır.En popüler taşıma stili Estonya stili taşımadır.Bu stil adını son 11 yılın şampiyonu Estonya’dan almıştır.Bu stilde kadın bacaklarını erkeğin boynuna dolar ve baş aşağı,yüzü erkeğin sırtına dönük olacak şekilde asılır.Kollarını da erkeğin göğsünde kitleyerek kilosunu mümkün olan en eşit şekilde dağıtmaya çalışır.Bu stil Estonya’ya 55.5 saniyelik eş taşıma rekoru getirmiştir.
Bir gün siz de işi gücü bırakıp, bu garip spora merak salarsanız,size önerim, kendi bel sağlığınız için ,kadınlarınızı zayıflatmanız.Yoksa her türlü omurga problemiyle hastanede görüşebiliriz. Sevgiler…
Sağlıklı ve sağlıkla kalın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder