19 Ekim 2015 Pazartesi

BARIŞÇIL BİR ŞEKİLDE DÜŞMANI PARÇA PİNÇİK ETMEK!!!

Merhaba sevgili okurlar,

Bir şiddet güdüsüdür kavga etmek. Bazen de korunma dürtüsünün eseri. Aniden karşınıza bir tablo çıkar ve bir anda kendinizi kavganın içinde bulursunuz. Evveliyatı vardır çoğu kez; bazı hadiseler sizi doldurmuştur. Öfkenizden ne yapacağınızı bilemez hale gelmişsinizdir. Ve bir anda asabınızı bozan bir durumla yüz yüze gelirsiniz. Hele bir de beklenmedik bir saldırıya maruz kalmışsanız; o kavganın nasıl tahribata yol açacağını tahmin edemezsiniz.Kavganın galibi yoktur. İç güdüsel tepkilerden oluştuğu ve çoğu kez aklı devre dışı bıraktığı için biri diğerine daha çok yumruk atarak avantaj sağlar. O yüzden kavgadan zafer çıkmaz.Dövüşmek spor olarak kaldığı sürece çok daha iyi olur bu nedenle.
Ninjutsu‘nun aslı Çin, Hindistan, Tibet ve Çin’den de uzak diyarlara dayanır. 1500 yıl önce Japonya’ya kaçan rahip ve savaşçıların Japon kültürü ve savaş sanatları ile karışan bilgelikleri ve bilgilerinin yüzyıllar içinde harmanlanıp bir hayat biçimine dönüşmesidir bu sanat. Sanıldığının aksine Ninjutsu bir dövüş sanatı değildir. Ninja her türlü dövüş ortamından şiddetle kaçınır ve kendi, sevdiklerinin ve hocasının hayatı, ülkesi ve inançları dışında hiçbir şekilde günlük ego tatminleri için bu sanatı kullanmaz. Ninjutsu geçmişe sıkışıp kalmış bir öğreti değildir, devamlı gelişerek ve değişerek hayatta kalmıştır bu yüzden her devirde geçerli olan bu sanat zamanımızda da en kullanışlı hayat öğretilerinden biri olmayı sürdürmektedir.
Ninjutsu kelime anlamı olarak gizli ve gizemli sanat anlamı taşır.Ninja sanatı yalnızca vücudun korunması değil aynı zamandan da ruhun ve aklın da korunmasını öngörür.
Ninjutsu düşmanı saf dışı bırakmaktan daha derin bir anlam içeren ve dünyanın daha iyi bir yer haline getirilmesini barışı ve aydınlığı hedefleyen bir öğretidir.

Ninja egosunun arzularından arınarak gözlerini ve aklını açarak nihai yenilmezliğin sırrını öğrenerek gerekli zamanlarda her türlü olaylara gerektiği gibi uyum sağlayarak yaklaşır ve böylece hiçbir konuda hazırlıksız yakalanmaz.

Bir ninjanın ruhsal olarak erişebileceği en yüksek nokta şudur: akıl yol, düşünce yok sadece doğal zeka var. Ninja bütün doğal olmayan hareketlerini kendinden uzaklaştırmayı hedefler.Doğanın evrensel işleyiş kurallarına zamanla sağlanan uyum, zamanla ustalaşan teknik ve stratejiler, hız ve kıvraklılar doğanın beş elementi ile birleşerek ruhsal ve fiziksel ninjayı olgunlaştırır ve güçlendirir. Beş element: toprak, su, ateş, hava ve rüzgardır.

Vücudun doğal reaksiyon ustalığı, yani taijitsu teknikleri zamanla algılama duyarlılığı yani tai sabaki hedefler. Bu hedef diğer sanatlardan ninjutsuya ayrıcalık ve üstünlük sağlar.

Bir ninjayı 3 öğe oluşturur. Ninja sanatında en önemli öğe dürüstlüktür. doğruluk, saflık ve dürüstlük aydınlanmaya giden yoldur. Dürüst bir yolda yürüyen kişinin öğrendiği şeyler suyun kumun içine girdiği gibi kalbine ve vücuduna nüfus eder. Sonrada bu kişi kalbini bir rafine bir ruha ulaşabilir.


Üçüncü özellik ise çabadır. Bir ninja olmak için en olumsuz koşullarda bile kişinin moral ve sabır düzeyi asla kırılmamalıdır. Bu amaç için ninja eğitimi alan kişi aklını ve bedenini regürjitasyon noktasına kadar eğitmelidir.Ninjutsuda çok tehlikeli ve farklı teknikler vardır. Bencil ve kötü kişilerin kendi çıkarları için ninpo teknikleri kullanmaları toplumun zararına olur.
Ninjaların ninjutsunun mükemmel felsefesini konuşma yoluyla kalpten kalbe aktarabilir.Diğer savaş sanatlarında amaç hep bir dağın tepesine ulaşmaktadır.Ninpo ve ninjutsuda aydınlanmaya ulaşmış savaşçı dağın tepesine ulaşmakla yetinmez. Onun amacı dağın zirvesindeki bulutlara erişmek, bu bulutların üzerinde uzak yolculuklara çıkıp sınırlardan kurtulmak ebediye var olmaktır. Ninjutsu çalışan bir kişi insanlarla olan ilişkilerinde bir çiçek gibi narin davranır. Tehlikeli zamanlarda ise ninjanın kalbi bir kılıç gibidir. Ninjutsu ve ninpo çalışan dojolar kişisel egoları yok olduğu yerdedir.

Birçok kişi bu sanatı yanlış tanımaktadır.Bunun başlıca nedenleri filmler ve bilgisiz eğitmenlerdir. Ninjalar‘ın temelde çıkış noktaları barıştır bu yüzden savaşmamayı tercih etmişler ve kardeşin kardeşi öldürdüğü savaşan eyaletler döneminde birer piyon olmamışlardır. Gerçek Ninja öğretisi bir aydınlanma yoludur bu yol uzun ve zordur.

Ninjutsu Size ne Yararlar Sağlar ;

1-)Her sanat sizi tüm tehlikelerden koruyamaz, Ninjutsu her türlü yumruk, tekme, boğma, bıçak, sopa, kılıç ve benzeri saldırılara karşı korunma imkanı sağlar.
2-)Tehlikenin farkına varmanızı ve oluşmadan uzaklaşma şansını verir.
3-)Disiplin kazandırır.
4-)Zihin, Vücut ve Ruh dengesi sağlar
5-)Kendinize güveninizin yerine gelmesi ile egolardan uzaklaşmanızı sağlar.
6-)Dinçlik ve mutluluk verir.
7-)Hayata ve olaylara farklı bir açıdan bakmanızı sağlar.

Tüm hayatı boyunca eğitim alacak kişi için teknik ve sürekli idmanlı olmak oldukça önemlidir. Geçmişi çok eskiye dayanan Ninjutsi dövüş sanatı olarak anılmasa da ve  her ne kadar temel felsefesinde barışı ve saflığı barındırıyor olsa da, yine de sonuç itibariyle düşmanı parça pinçik etmeyi gerektiriyor.Bu nedenle oldukça tehlikeli olan bu sporda kişi ciddi sakatlanmalar geçirilebilir.Oluşabilecek yaralanmaları önlemek için kişi beslenmesine,fiziksel kondüsyonuna,teknik becerisine,kullandığı ekipmanlara dikkat etmelidir.
Sağlıklı ve sağlıkla kalın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder